Flowz

Organiseert complexe processen

Verandering is de enige constante zei de Griekse filosoof Heraclitus vele eeuwen geleden. Dit geldt zeker ook voor de organisaties van vandaag. In een geglobaliseerde en digitale wereld is iedereen met elkaar verbonden en ontwikkelen kennis en ervaring snel. In een steeds veranderende wereld moet een organisatie zich continu aanpassen aan een nieuwe werkelijkheid en verbintenissen aangaan. Flowz is expert in het werken met organisaties in transitie en organisaties die partnerschappen en allianties opzetten, verbeteren en uitbouwen.

Aanbod

Flowz is gespecialiseerd in het werken met non profit organisaties, allianties en netwerken die starten, veranderen of groeien en zich willen aanpassen en optimaliseren. We ondersteunen en faciliteren strategie, verwerven van middelen, strategische financiering, leren en managen. We zijn ook ervaren, interactieve en effectieve facilitators.

We switchen moeiteloos tussen complexe analyse en praktische implicaties, ondersteunen of nemen moeilijke besluiten en communiceren transparant.

We werken in de hele wereld en zijn ons bewust van en waarderen verschil en diversiteit.

De vier pijlers van Flowz

Proces

Proces

Flowz is expert in het begeleiden van processen. We faciliteren consultaties, heidagen, managementtrajecten en expert meetings. We leveren maatwerk in training, bijvoorbeeld op het gebied van Theory of Change, Business Model Canvas, strategieën in fondsenwerving en community based participatory research. Als interim manager ondersteunt Flowz verandering en ontwikkeling, met aandacht voor persoonlijke verschillen, zonder het einddoel uit het oog te verliezen.


Strategie

Strategie

De vraag en behoefte in de buitenwereld, bij de politiek en bij doelgroepen is constant in beweging. Organisaties, allianties en netwerken moeten daarop continu anticiperen. De strategie, cultuur, structuur en systemen moeten op elkaar aansluiten en passen bij wat nodig is. Het formuleren en uitdragen van de authenticiteit en meerwaarde van de organisatie zijn van groot belang voor succes en duurzaamheid. Flowz begeleidt bij inclusieve, interactieve strategische reviews en strategisch plannen.  


Middelen

Middelen

Het ontbreekt vaak niet aan goede ideeën, maar aan de financiering om die ideeën uit te voeren. Flowz heeft veel ervaring met het werven van financiële middelen voor projecten en programma’s en kan zowel in het veld van institutionele donoren, private fondsen als met sponsoring en strategische financiering uit de voeten. We brengen goede ideeën boven tafel en concreet, zetten ze om in aanvragen, begeleiden acquisitieprocessen en adviseren ook bij het verstrekken van financiële middelen. 


Evaluatie

Leren

We houden de voortgang bij van veranderprocessen, wat mogelijke risico’s zijn en hoe binnen de gegeven tijd processen op koers te houden. Ook doet Flowz baselines en evaluaties van programma’s en partnerschappen. Daarbij gebruiken we altijd participatieve technieken en adviseren we hoe de resultaten en geleerde lessen vastgehouden kunnen worden.


Over

Flowz is in 2010 opgericht door Karen Kraan. Met 15 jaar internationale ervaring in organisaties is Karen expert in organisatieontwikkeling en procesmanagement. Zij is een senior facilitator, trainer en adviseur op het gebied van het effectief en efficiënt opereren van (project)organisaties en (project)teams. Daarnaast ondersteunt zij organisaties bij het vinden en exploiteren van hun niche. Karen is creatief, energiek, ondernemend en resultaatgericht.

Flowz staat voor beweging, de constante deining van de golven. Flowz erkent dat organisaties constant in beweging zijn en is ‘riding the waves of change’.

Inhoudelijk is Flowz gespecialiseerd in gender, key popluations en gemarginaliseerde groepen, mensenrechten, sociaal economische ontwikkeling, seksuele en reproductieve gezondheid en rechten, inclusief hiv/aids.

Pro Bono

Give A Damn Circle
www.giveadamnfoundation.nl

International Association of Facilitators
iaf-nederland.nl

PlanetRomeo Foundation
www.planetromeofoundation.org

Stichting Hello Gorgeous
www.hellogorgeous.nl

Klanten

AFEW International

Aidsfonds

American Bar Association – Rule of Law Initiative

Amref Flying Doctors

COC Netherlands

Commons Network

European Alliance for Responsible R&D and Affordable Medicines 

European Cultural Foundation

Freedom House

Global Philanthropy Project

GNP+

ILGA-Europe

Kennisland

Minsterie OCW

Orbis Africa

OUT LGBT well-being

OutRight Action International

Oxfam Novib

RNW Media

Social Platform

SOS Kinderdorpen

Stichting Mainline

Rutgers

Transgender Netwerk Nederland

Transvisie

United Nations Development Program

Workplace Pride Foundation


“Focus op resultaat en verstand van organisatiecultuur en management.”Björn van Roozendaal, Programmes Director ILGA Europe
“Een uitstekend internationaal netwerk en weet welke issues spelen en wat prioriteit heeft.”Anke van Dam, directeur AFEW International
“Effectief en toegewijd, prettig om mee te werken en goed in diverse culturele contexten.”Jacqueline Lampe, voormalig CEO Amref Flying Doctors, nu CEO RNW Media
“Efficient, betrouwbaar en goed overzicht, snel in het opbouwen van effectieve relaties op alle niveaus.”Ton Coenen, voormalig directeur Aids Fonds, nu directeur Rutgers
“Energiek en motiverend, een communicator en mediator met begrip van culturele verschillen.”Ellie Hasan, voormalig programmamanager LARAS Indonesia

Nieuws

Contact

Wil je meer weten?
Heb je een specifieke vraag?
Zin om te sparren of samen te werken?
Neem contact met ons op!

Bezoekadres
Tussen de Bogen 50
1013 JB Amsterdam

Karen Kraan
06 38 31 71 65

info@flowz.nl